Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Γιατί οι Βουλευτές μας είναι όμηροι των κόμματων τους, των επιχειρηματιών, των Μ.Μ.Ε. και μιας μερίδας κόσμου ψηφοφόρων υποσχέσεων;



-Όμηροι των κομμάτων:



   Ο υποψήφιος βουλευτής και ο βουλευτής δυστυχώς είναι όμηρος του κόμματος που ανήκει.
Το εκλογικό μας σύστημα δυστυχώς δεν είναι δίκαιο γιατί δεν δίνει το δικαίωμα σε αξιόλογους ανθρώπους να γίνουν βουλευτές, αν δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα.
Θα πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι έχουμε μια μειοψηφική δημοκρατία όπου η αποχή υπερισχύει σε ψήφους έναντι των ψήφων του κυβερνώντος κόμματος γιατί ίσως κανένα από τα κόμματα που υπάρχουν δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία και τα θέλω του Ελληνικού λαού.
Ο βουλευτής από την άλλη για να είναι υποψήφιος θα πρέπει να έχει ίδιες οι παρόμοιες απόψεις με το κόμμα του και αν τυχόν εκλεγεί θα πρέπει να ακολουθεί την γραμμή της παράταξης, αν έχει διαφορετική γνώμη το πιθανότερο να βρεθεί στο περιθώριο.

- Όμηροι των Μ.Μ.Ε :( Μέσα μαζικής ενημέρωσης)


 Ο υποψήφιος βουλευτής εξαρτάται άμεσα από τα Μ.Μ.Ε. και απο την σχέση που διατηρεί με τους δημοσιογράφους.
Αν  θα τον προβάλουν τα Μ.Μ.Ε. περισσότερο  απο  κάποιον άλλο ανταγωνιστή υποψήφιο έχει να κάνει και με εκατοντάδες άλλους παράγοντες.
Η  συχνότητα βέβαια των εμφανίσεων  του στα Μ.Μ.Ε. καθώς και η κριτική που δέχεται απο  αυτα, παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία.


- Όμηροι των επιχειρηματιών:



Ο υποψήφιος βουλευτής που θέλει να εκλεγεί υποκύπτει στους επιχειρηματίες της περιοχής για να χρηματοδοτηθεί προεκλογικά, να βολέψει άτομα στην επιχείρηση του επιχειρηματία κ.λπ.

Βέβαια όταν εκλεγεί ο επιχειρηματίας θα ζητήσει ανταλλάγματα όπως να μην πληρώσει το Φ.Π.Α., να πάρει κρατική επιδότηση, να έχει κάλυψη για την μη εφαρμογή όρων εργασίας του ωραρίου των υπερωριών κ.λ.π. .
Οι απαιτήσεις του επιχειρηματία μπορεί να φτάνουν μέχρι το γεγονός  να υποδυκνύει  αυτός τους συνεργάτες του βουλευτή και όμως γίνεται και αυτό.

- Όμηροι ψηφοφόρων του κόσμου υποσχέσεων:


Ο υποψήφιος βουλευτής αν δεν μπορέσει να είναι καλός στους παραπάνω τρείς τομείς θα πρέπει να είναι καλός οπωσδήποτε στις υποσχέσεις δηλαδή στα ψέματα, όπως: υποσχέσεις στον κόσμο για προσλήψεις στο δημόσιο, ανεύρεσης εργασίας, για κονδύλια σε Δημάρχους, εκκλησίες, σωματεία  κ.λπ.

Δυστυχώς το δικαίωμα για εργασία του πολίτη γίνετε υπόσχεση του βουλευτή προς τον κόσμο………………………….
                                              και ο νοών………. Νοείτω.