Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

   Τα οικονομικά είναι απλά αλλά και περίπλοκα παράλληλα.Το δημόσιο χρέος όμως είναι κάτι που έχει να κάνει με την διαχείριση του κράτους και κατα πόσο έντιμο είναι αυτο απέναντι στον πολίτη του.

Το δημόσιο χρέος δημιουργείτε οταν δανείζεσαι ....αν όμως πάρεις δάνειο απο τον πατέρα η τον αδελφό σου τότε είναι άτοκο η με καλούς όρους και λέγεται εσωτερικός δανεισμος, αν όμως το πάρεις απο την τράπεζα τότε λέγεται εξωτερικός δανεισμός και έχει δυσβάσταχτους όρους.
Εμείς προτιμάμε να δανειζόμαστε απο το εξωτερικό με μεγαλύτερο επιτόκιο; γιατι όμως; κάτι μου λέει ότι  οι εκάστοτε Υπουργοί οικονομικών και όχι μόνο  λειτουργούν σαν διαμεσολαβητές/ασφαλιστές ξένων συμφερόντων  και λαμβάνουν και προμήθεια όταν δανειζόμαστε από το εξωτερικό .Αν μπορούν ας μας αποδείξουν το αντίθετο.
Τώρα όμως έρχονται οι βουλευτοπατέρες (το κράτος) και ζητάνε την συνδρομή των παιδιών τους, (του λαού δηλαδή) αφού μας χρέωσαν τόσα χρόνια με εξωτερικό δανεισμό και μας πρόσφεραν κακές εώς μηδενικές υπηρεσίες παιδείας,υγείας,περιβάλλοντος  κ.λ.π. τώρα ζητάνε και τα ρέστα.

Υ.Γ. Τελικά έγινε μείωση μισθών των βουλευτων όπως εξήγγειλε Γ. Παπανδρέου ότι θα είναι  ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;


dimokratikos.blogspot.com