Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Με αφορμή την απρόκλητη εισβολή Αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο οπού γινόταν παρουσίαση βιβλίου στα Εξάρχεια.

   Σύμφωνα με το Σύνταγμα έχουμε καταστρατηγήσει της: Προσωπικής ελευθερίας, παράνομη σύλληψη, άσκηση ψυχολογικής βίας, προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας και παραβίαση του δικαιώματος του <<συνέρχεστε>>.



Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος παράγραφος 1
Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
Άρθρο 6 του Συντάγματος παράγραφος 1
Κανένας δε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα.

Άρθρο 7 του Συντάγματος Παράγραφος 2
Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, η άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως ο νόμος ορίζει.

Άρθρο 11 του Συντάγματος παράγραφος 1
Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.



Υ.Γ. Είναι γεγονός ότι οι ομάδες Δ της Ελληνικής Αστυνομίας ενήργησαν μάλλον με εντολή αξιωματικού του πρώην Διοικητή του Α/Τ Κυψέλης ανίκανο αξιωματικό που κατά εξακολουθήσει παραβίαζε τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού του και στο Α/Τ Αμπελοκήπων όπου ήταν και εκεί Διοικητής με στόχο την προσωπική του ανέλιξη. Μάλιστα  είχε πέσει η ρουκέτα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διατελούσε χρέη ο ίδιος , οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν σέβεται ούτε τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού, άρα είναι φυσικό να μην σεβαστεί κανένα δικαίωμα του πολίτη.