Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών

Σε λειτουργία από σήμερα το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε σήμερα το Παρατηρητήριο Τιμών το οποίο θα παρακολουθεί τις τιμές σε περισσότερα από 1.000 αγαθά.
Όπως ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη στην εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαρούσι, το Παρατηρητήριο θα είναι προσβάσιμο μέσω της διαδικτυακής πύλης www.e-prices.gr, μέσω της φωνητικής πύλης 1511, αλλά και μέσω ειδικών infokiosks, με το πρώτο από αυτά στο Νομό Αττικής, στο Μαρούσι.
Στην πλήρη εξέλιξή του, το Παρατηρητήριο θα καλύπτει και τις 13 περιφέρειες, ενώ θα διατίθενται προς το κοινό επτά infokiosks σε όλη την Ελλάδα. Η επικαιροποίηση των τιμών θα γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων κάθε μέρα και ώρα.

“Πιστεύουμε ότι με το Παρατηρητήριο Τιμών, η δύναμη και η συμμετοχή του καταναλωτή στην αγορά ενισχύονται σημαντικά”, ανέφερε η υπουργός.

Πηγή: http://www.capital.gr/




Υ.Γ. Καλό το παρατηρητήριο τιμών αλλά το λέει και η λέξη ότι είναι μόνο παρατηρητής των γεγονότων και όχι αυτό που αλλάζει τα γεγονότα,τις τιμές δηλαδή!!!
Θα συμμετέχει ο κρατικός μηχανισμός καταλητικά στην διαμόρφωση των τιμών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: